איך מגיעים למצב של הכנעה והאם זה נכון לגביי כל מצב?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/11/15 19:47 יב בכסלו התשעו

שאלה

שלום הרב!

לפניי שבועיים הייתי בשיעור של איזה רב מסוים , והוא אמר שמתיי שבנאדם מתפלל מתוך שמחה והכנעה התפילה שלו יותר מתקבלת...

אבל השאלה היא איך מגיעים למצב של הכנעה? והאם זה נכון לגביי כל מיקרה שקורה..?..

תשובה

שלום

הכנעה אינה כניעה.
יש להיות בהכנעה בפני רבש"ע, לקיים מצוותיו וכל הימים לחפש כיצד נעשה רצונו.
אולם הכנעה זו היא ההיפך מכניעה, שכן הקב"ה אינו אוייב אלא אוהב.
ההכנעה בפני ד' היא החירות הגדולה ביותר, בהיותה מעניקה לנו זהות של אמת וצדק.

כל טוב