אח שעוזר כלכלית אבל מזכיר את זה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/15 23:18 יא בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.. אשמח אם תוכל לענות לי על שאלתי.

יש לי אח שגדול ממני שאנו בעצם החברים הטובים ביותר . וב"ה הפרנסה שלו טובה מאוד ויש לו הזכות לעזור למעני רבים ואני בין השאר. אך לצערי לאחי יש גם מידות פחות טובות ,שאחת מהן אני סובל ביותר. אחי נוהג בכל פעם שאיני מתנהג טוב למרות רוחו ושאני בעצם לא ממלא את הציפיות שלו בכל מיני עניינים,הוא מתחיל להזכיר את כל "הטובות" ואת כל "הצדקות" שנתן ועזר ו לפעמים רבות בפני רבים מה שבעצם בייש אותנו, וכך בעצם מנצל ומשיג את מבוקשו בכך שידו על העליונה. לאחרונה לי ולאשתי היקרה שתחי' נעשה קשה קשה מאוד מהמצב שאנחנו חווים,ואובדים עצות כיצד להתנהג איתו.. אשמח גם לדעת מה הדין של אדם המזכיר את "הטובות " והעזרות " שעשה לכאורה לשם שמים אבל בעצם משתמש את זה לכוחו כשנח לו ומשיג על ידי זה את מטרותיו.

תשובה

שלום

התנהגות כפי שתארתם, אינה ראויה.
אין טובה מן האמת, הן כערך בפני עצמו הן כמיישרת ההדורים כולם לאורך זמן.
לכן לכו ושוחחו איתו. החמיאו לו, הודו לו, ולבסוף שתפו אותו בצער שלכם. הדגש צריך להיות בצער שנגרם לכם, ופחות בטענה שמעשיו אינם ראויים. כך דברים יתקבלו אצלו מתוך חירות, ולא יחוש מותקף.

בהצלחה