כשרות, בשר וחלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 23:46 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום רב,

במוצאי השבת אכלתי ארוחת ערב חלבית, וכ20 דקות לאחר האוכל, בטעות, נכנסו מספר נוצות מהכרית לפה, ובלי כוונה בלעתי כמה מהן.

הם זה אסור?

מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי שגם אם לא אכלת חלב קודם לכן, יש איסור בבליעת נוצות. אין שום וודאות שהנוצות בתוך הכר הן מעוף שעבר שחיטה כשרה.
לכן צריך להימנע מבליעת נוצה בין אם אתה חלבי ובין אם לא.
אמנם מדובר במעשה שנעשה בלי כוונה - עם זאת מכיוון שיש לך שליטה על הבליעה, ראוי שתתחרט ותקבל על עצמך להיות זהיר יותר שלא יקרה לך שוב דבר כזה.