אני לא מצליח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 22:11 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב. בזמן האחרון הרבה דברים לא הולכים: כבר מעל לשנה אני לא מצליח למצוא חברים או חברה, נכשלתי בשני מבחני נהיגה, דברים קורים בניגוד למצופה ולרצוי, והדבר מכניס אותי לדיכאון רב כשאני רואה שכולם סביבי ממשיכים בחיים שלהם ומצליחים בדברים, ואני נתקע מאחור ואף חוזר אחורה. בעבר שהייתי ילד יותר קטן עשיתי חטא שגרמתי לזוגיות שהייתה לאבא שלי להתפרק, ולפני שנה שוב פעם שגם זה נגרם ברוב בגללי, והוא אומר שהוא לא מוכן לסלוח לי על זה. אני רוצה לשאול אותך על המזל שקורה לי בחיים-אני מרגיש שהכל הולך הפוך, נגד ממה שהייתי רוצה, ואני מרגיש שכל מה שקורה לי שגורם לויכוחים גדולים ביני לבין אבא שלי, ושהמזל הטוב שלי פשוט נעלם עד כדי שלעיתים אני מאבד ולא רואה תקווה. יש משהו שניתן לעשות כדי לשנות את המצב?

והאם מה שגרמתי לזוגיות של אבא שלי יכול להיות גורם שבגללו אני לא מוצא חברה ואהבה גם?

בתודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יכול להיות שהקשיים שלך עם אבא שלך יוצרים אצלך עצבות ומתח רגשי ומשום כך אתה מתקשה להסתדר בחברה ולהתרכז בלימודים.
חשוב מאוד לפתור את המתח שלך עם אביך.
אפשר שצריך אדם מבוגר שיתערב בדברים ויעזור לך ולאביך להגיע לפיוס.
אתה יכול לפנות אל יועצת בית הספר שלך, או אל מחנך או מחנכת.
אתה יכול לפנות לאחד הדודים או הדודות במשפחה שלך שידבר עם אביך וינסה לקרב ביניכם.
אני מברך אתכם שד' יהיה בעזרכם ויסייע לכם להגיע לשלום בית.