האם להדר ולא לאכול בשר כלל?

חדשות כיפה רבני כושרות 22/11/15 13:25 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום רב,

לאחרונה נחשפתי לעדויות של שוחטים המעידים שתנאי השחיטה הם בלתי נסבלים, מאות אלפי שחיטות ביום, באחת מהכשרויות ראיתי שהם מהדרים בכך שעוף נשחט רק כל 5 שניות ולא פחות.

איך אפשר לאכול עוף ובשר כשרים בצורה הזאת?

אחד השוחטים אומר ששלוש מיליון עופות הוא שחט ומעולם לא פסלו לו סדרה של עופות בגלל בדיקה מדגמית.

1. האם מתירים לנו את העופות רק כדי שלא נחטא בחטא חמור יותר אבל למעשה יש חשש שאנו אוכלים נבילות??

2. מדוע צער בעלי החיים בזמן השחיטה, ההתנהלות באדום אדום או דאבח אינם פוסלים לגמרי את השחיטה?

אני כבר שבוע לא אוכל עוף ובשר רק מהחשש שאולי אוכל נבילה וטריפה.

אני לא רוצה להוציא לעז על כל הכשרויות אבל אני דואג.

האם יש כשרות שבה השחיטה איטית יותר

4. מדוע לא ראיתי שהמלצתם על שחיטת ליובביץ'?

תשובה

1. לסקירה רחבה על הנושא עיין כאן
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=59572

2. לצער בעלי חיים אין גדר ברור. ומי קבע אומר ש"שוקר" הוא יותר גרוע מ"שוט" או בעיטה או צעקה חזקה באוזן? וגם לא כתוב שהוא פוסל את בעל החיים לאכילה. בכל הגלות הארוכה והמרה יהודים לא גידלו בהמות אלא קנו מגוים שגידלו ואף אחד אף פעם לא שאל שום שאלה על דרך הגידול של בעלי החיים. כיום, למשל, אפשר להגדיר את כל צורת הגידול של עופות לביצים כצער בעלי חיים ׁ(2-3 תרנגולות דחוסות בתוך כלוב, ושמדליקים ומכבים להם את האור כאילו שזה יום ולילה כדי שיטילו כמה שיותר ביצים כמה שיותר מהר, ולבסוף אחרי שהן לא מטילות מספק ביצים ושכבר לא כדאי להחזיק אותן אז הם הורגים אותן)
אז לפי דברי כבודו גם לא תאכל ביצים. אני לא רוצה שתבין אותי לא נכון. אני בהחלט מסכים אתך שהמצב צריך להשתנות. ואנו פועלים בכיוון הזה. וגם משרד החקלאות פועלת בכיוון הזה. אבל כמו כמעט תמיד: ושינוי יבוא מדרישה מהשטח ולא מלמעלה. ובאמת יש לי צער גדול אל כך שאין אף עמותה דתית שעוסקת בענין צער בעלי חיים, שהרי בגלל האיסור החמור שיש בצער בעלי חיים זה וודאי צריך להיות קרוב לליבינו יותר מאשר מאנשים אחרים.
3. אי מקווה שלא התחלתי לאכול דגים במקום בשר כי יש שם בעיות מאד קשות של טפילים.
עיין
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=41712
4. יש הרבה שחיטות של חב"ד, על מה מדובר בדיוק?