קריאת התורה בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 09:11 י בכסלו התשעו

שאלה

בספר אורות ההלכה, עמוד 270, קריאת התורה בשבת, הלכה ח (צולם ב 27/10/15),

א. כתוב שצריך לפתוח את ספר התורה כדי שכולם יראו את כתב הספר תורה. וכתוב "וכן ראוי לנהוג בהחזרת הספר". יחד עם זאת, בבית הכנסת שלנו פותחים את הספר שכולם יגידו "וזאת התורה אשר שם משה וכו'" רק בהוצאת הספר ולא בהחזרתו.האם לא הבנתי נכון את ההלכה?

ב. כמו כן כתוב, שמרימים את הספר ואומרים "וזאת התורה אשר שם משה...", "וטוב שיסתכל האדם בתיבה שאות ראשונה שלה כמו אות ראשונה של שבשמו". מה הכוונה? לרוץ במילים עד שמגיעים למילה שהאות הראשונה שלה היא האות של השם שלי? ואם אין אחת כזאת שמוצאים בזמן המהיר שמסובבים את הספר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. יש מנהגים שונים בעניין ההגבהה של ספר התורה.
ב. זו המלצה - אם לא הצלחת לא קרה כלום.