בהלכות ביקור חולים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 09:10 י בכסלו התשעו

שאלה

10162# בספר אורות ההלכה, בהלכות ביקור חולים כתוב בהלכה ט (עמוד 245): "עיקר המצווה לברר מה צריך החולה שיעשו לו, ושימצא נחת רוח עם חבריו. וגם שיתן דעתו עליו ויבקש עליו רחמים מאת ה' יתברך". מה המשמעות שיתן דעתו עליו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכוונה שיזכור את החולה לדאוג לו, לחשוב עליו, למצוא דרכים לעזור לו ולהתפלל עליו.