קורבנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 09:09 י בכסלו התשעו

שאלה

איך אדם היה מקריב כל יום קורבן, מאיפה יש לו גדוד כל כך גדול של בהמות, ולא אדם גדוד? ואיך הכהנים היו אוכלים כל כך הרבה קורבנות?

תשובה גלעד שטראוס – אתר כיפה:

שום אדם לא מקריב כל יום קרבן.

במקדש היו מקריבים בקביעות כל יום, תמיד של שחר ותמיד של בין ערביים.

קרבן תמיד ועוד קרבנות רבים לא נאכלו אלא נשרפו על המזבח.

מן הסתם הגיעו למקדש בכל יום עוד אנשים שהקריבו קרבן תודה או קרבן חטאת... אפשר שבכל יום הוקרבו עשרות רבות של קרבנות.

היו במקדש מאות כהנים כך שהאכילה לא הכבידה עליהם (מלבד בימי חג בהם הוקרבו מאות קרבנות).

יש קרבנות שכהנים לא אוכלים בכלל (עולה) יש כאלה שהחלק של הכהן הוא מעט מתוך הבהמה כולה (חטאת).

שאלה על התשובה:

האם זה אומר שכל בוקר היו מגיעים כל העם לראות את הקרבת קורבן התמיד או שהכוהנים היו עושים את זה בשביל כל העם והם בכלל לא היו צריכים להיות נוכחיים? במידה והתשובה שהעם לא צריכים להיות נוכחיים, מה טעם הקריאה כל בוקר של כל העם את פרשת קורבן התמיד, הרי זה תפקיד הכהנים, אז מדוע שלא רק הם יקראו?

תשובה גלעד שטראוס – אתר כיפה:

הכהנים מקריבים במקדש עבור כל העם.

העם מחבר עצמו להקרבת הקרבן שנעשית במקדש בכך שכל אחד מתפלל על כך במקומו: תפילת שחרית כנגד תמיד של שחר ותפילת מנחה כנגד תמיד של בין הערביים.