בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 09:06 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום אני בחור ישיבה בן 20 ואני באתי מבית דתי אבל בעקבות כל מיני דברים שעברתי בחיים שלי אני נהייתי חילוני ולא שומר שבת במשך כמה שנים טובות ועל הדרך הכרתי הרבה בנות. היום ברוך ה' אני שומר שבת ואני דתי אבל בקשר עם הבנות נמשך עד עכשיו ואני לא מצליח להפסיק את הקשר איתם וגם לא מצליח לשמור נגיעה למרות שיש בי רצון להפסיק עם הדברים האלה. מה אני עושה במצב כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו שחזרת בדברים האחרים - כך תחזור בתשובה שלמה גם בעניין זה.
עצם העובדה שהעניין מציק לך ואתה חפץ בשינוי זו עדות על התיקון הפנימי שכבר מתרחש אצלך.
גם אם נשמתך זועקת לתיקון גמור - הגוף מתקשה לעשות שינויים קיצוניים וזריזים.
שינוי מחייב תהליך - צעדים קטנים שאפשר לעמוד בהם.
תמשיך לרצות, להתפלל ולחזק את נשמתך בשמירת נגיעה ובמעשה תדרוש מעצמך צעדים קטנים, כל חודש תיקון קטן, התקדמות אחת...
במקביל אתה יכול לחשוב על חתונה - למצוא את בחירת לבך ואתה לחיות חיים מלאים וכשרים בחיבור נפשי וגופני.