יחסים בין בנים לבנות בעבודה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/11/15 00:07 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום חברים מקשיבים! ותודה רבה רבה על האתר המלמד שלכם! הוא עוזר ממש ברמה יום יומית, אז תודה רבה, כנה ואמיתית מכל הלב. השאלה שלי להפעם היא: אני בת שירות לאומי בבית ספר שהצוות בו הוא מעורב-בנים ובנות.. האנשים בצוות הם יראי שמיים וממש מקפידים, רובם נשואים.. השאלה שלי היא איך אמור להיות הקשר שלי עם המורים הגברים.. בכל זאת אני נמצאת הרבה בכיתות שלהם.. ואני תמיד מתחבטת עם עצמי האם כן להקדים אותם ב"בוקר טוב" בבוקר, ב-"מה שלומך" או "איך היה אתמול" הכל מתוך נימוס ולא מתוך רצון לחיבה... אשמח לדעת איפה עוברים הגבולות של ההלכה בעניין... האם מותר לי לדבר איתם רק על דברים טכניים.. או גם התענינות בסיסית מתוך נימוס והסברת פנים?תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואלת היקרה

שאלת שאלה טובה מאד וחשובה מאד.

ראשית, עצם המודעות והחשיבה וההתחבטות היא משמעותית. עצם זה שזה לא ´מובן מאליו´ לשוחח עם גבר נשוי זה נקודה מאד חשובה, שלצערינו לא מספיק נוכחת בציבור.

שנית, אני חושב שהקשר שלך צריך להיות בצורה מנומסת - על פי איך שהם מתיחסים אלייך. מורים שרק אומרים לך ´בוקר טוב´, את יכולה גם כן להסתפק ב´בוקר טוב´. מורים שמדי פעם מתענינים בשלומך, את יכולה גם מתוך נימוסים להתענין מדי פעם בשלומם וכן הלאה. כמובן, שהנקודה החשובה ביותר היא להמנע מ´שיתוף רגשי´ - לא לשתף בקשיים שלך וגם לא להיות שותפה בקשיים שאחרים פורשים בפנייך. הנסיון מלמד ששיתופים ושיחות אלו מאד מאד מקרבים ועלולים להביא למצבים מאד מאד לא בריאים

ברכה והצלחה

טוביה
tsbias1@gmail.com

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן