שימוש בסיכומים של חברים מהאוניברסיטה שנכתבו בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/11/15 17:51 ט בכסלו התשעו

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני לומדת באוניברסיטה, ויש איתי חבר'ה שמסכמים את הספרים שאיתם אנחנו לומדים (הסיכומים האלה נצרכים מאוד, כי לוקח המון זמן לקרוא את הספרים) הבעיה היא שהם מסכמים את זה בשבת..מה ההלכה לגבי הנושא? אשמח לתשובה מהירה..תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

שלום

אם לא עשו כן עבורך אלא עבורם, מותר מעיקר הדין להשתמש בזה. אולם לכתחילה עדיף להשתמש רק בדברים שנכתבו בהיתר.

כל טוב