שניים מקרא בלילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/11/15 19:07 כט בחשון התשעו

שאלה

חודש טוב

האם מותר לבעל קורא להכין את קריאת הפרשה בלילות השבוע מא עד ה אשמח למקורות אם יש

תודה מראש

תשובה

שלום

מעיקר הדין מותר שלא מצאנו בתלמודים או בראשונים איסור כזה. ועל פי תלמידי האר"י יש להמנע ע"פ הסוד מהשקיעה עד חצות לקרוא את המקרא, ועד הזריחה להמנע מלקרוא את התרגום.
אולם נראה שאם לומד עם רש"י גם לפי הסוד מותר עד השקיעה ולאחר חצות, שכן דוקא בתרגום הקפידו. ואת רש"י אפשר לקרוא גם לאחר שקיעה טרם חצות, שזה אינו בכלל מקרא.

כל טוב