חידוש עבודה בבית המקדש

חדשות כיפה הרב אייל קרים 05/10/03 07:20 ט בתשרי התשסד

שאלה

שלום.

אני תלמיד כיתה ח' ואני מסיים את מסכת זבחים בדף היומי. רציתי לשאול איך אנו צריכים להתייחס לשאיפה לחידוש עבודת הקרבנות בבית המקדש? במאמרו "עלבונה של תורה" בעיתון הצופה בתאריך כ"ז סיוון תשס"ג, כותב ד"ר יצחק גור: "כמה מבין היולדות שלנו מחכות כבר בכיליון עיניים לעמוד ובו שני עם כלוב תורים בתור האינסופי להקרבת קרבן יולדת?? כמה כהנים משתוקקים להמיר את שירות המילואים שלהם במליקת ציפורים בבוהן ידם??" בתקופה העתיקה, עבדו את האל ע"י הקרבת קרבנות בע"ח, כיצד ניראה בעיני העולם היום אם נעשה כן? האם היום יש לחדש את העבודה?

תשובה

ודאי שיש לחדש את העבודה, אבל לפני כן ישנם שני דברים נוספים שעלינו לעשות והן מבוארות בפרק ראשון במשנה תורה לרמב"ם בהלכות מלכים. שם נאמר שלש מצוות נצטוו ישראל בכניסתם לארץ 1. מינוי מלך 2. להכרית זרע עמלק 3. לבנות בית בחירה. ושם בהלכה ב' הרמב"ם קובע סדר קדימויות שהוא לעיכובא : מינוי מלך קודם למלחמת עמלק, והכרתת זרע עמלק קודם לבנין בית הבחירה וכ"ו.