מיהו הזיווג ההגון בשבילי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/11/15 23:22 כז בחשון התשעו

שאלה

שלום רב,

איך אני יודעת מיהו הזיווג ההגון בשבילי שאיתו בעזרת ה' אתחתן ואקים משפחה?!

זאת שאלה שבאמת מעסיקה אותי לא בקטע בלח"י אלא בקטע של רצון לבעל צדיק וירא שמיים... זהו נושא שמטריד אותי המון בתור אחת שעוד מעט מתחילה לחיות את החיים מחוץ למסגרת בית ספרית..

תודה רבה וערב טוב

תשובה

שלום לך פונה יקרה,
אחת הבחירות היותר משמעותיות שלנו בחיים היא בן הזוג שלנו,
האדם שאיתו נקים בית בע"ה.
זה כל כך משמעותי עד שמאוד מובן המתח והרצון שלך לשאול על כך
הרמב"ם בשמונה פרקים (פרק שמיני) מברר בדיוק את הנושא הזה,
ומדבר על כך שבעצם הכל תלוי בך!!
הוא מדבר על בחירה חופשית ומוכיח למה מוכרח שתהיה בחירה חופשית לאדם,
(אחת מההוכחות היא שאחרת אין ערך לכל מצוות התורה ולשכר ועונש
כי אם הכל ידוע מראש אז גם זה לא תלוי באדם אם הוא יקיים מצוות או לא ואז איך אפשר להעניש אותו על כך)
הוא ממשיך ומדבר על עניינים שנראה לאנשים שאין בהם בחירה חופשית וזה לא באמת ככה,
ואחד מהעניינים זה נושא הזיווג.
הוא אומר שלא ייתכן שבדבר שיש בו מצווה לא תהיה לאדם בחירה חופשית.
כך לדוגמא אם כהן מתחתן עם גרושה הוא עובר עבירה,
כי התורה אוסרת על כך,
אז מה נגיד,
שזה לא תלוי בו כי בנושא הזה אין בחירה חופשית??
הוא ממשיך ומתאר שלפי המעשים של האדם כך יהיה הזיווג שלו.
ולשאלתך,
ככל שאת תהיי יראת שמים ומשתדלת ומתאמצת להיות עובדת ה´,
כך בע"ה החתן שלך יהיה כזה.
וכדי להיות כזו אני ממליצה לך להיות קשורה תורה,
לשיעורי תורה ולתלמידי חכמים ולהשתדל להימצא בחברה שתיבנה אותך מבחינה תורנית.
מה גם, שאם את כבר חושבת על זה ומוכנה להקים בית אולי כדאי לחכות לסיום הלימודים ולהגיד זאת לאנשים שמכירים אותך, אולי כבר אז הם יוכלו להכיר לך מישהו שמתאים לך.
עם זאת,
צריך הרבה לברר ולבדוק,
להשתמש בכח השכל שהקב"ה נתן לנו כדי לוודא שבאמת הבחור שאת נפגשת איתו הוא הבחור שאיתו את רוצה להקים בית,
ומעבר לכך, לאחר שהגעת להחלטה,
להאמין בסייעתא דשמיא,
במסלול שהקב"ה מועיד לך בעולם, מסלול שכולו בשביל שתוכלי לעבוד את ה´.
ולההתפלל על כך,
שתזכי לראות ולחוש את הטוב שבדרך הזו זאת באופן ממשי.
אני יודעת שזה מורכב,
כי יש פה גם אמונה ביכולת הבחירה שלך שתלויה במעשייך,
ובשלב מתקדם יותר,
במסלול המיוחד שלך בעולם.
ואני בטוחה שהקב"ה רואה את המאמצים שלך ויעזור לך למצוא את החצי השני שמתאים בדיוק לרמתך ולמדרגתך.
בהצלחה רבה!
נעמה,
את מוזמנת לפנות אלי למייל,
tepernaama@gmail.com