נמאס לי מהמצב!! מה אפשר לעשות? איפה רבש''ע בכלל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/11/15 23:57 כו בחשון התשעו

שאלה

די פשוט נמאס לי מהמצב!! מה אפשר לעשות? ואיפה ה' בכלל?

תשובה

שלום לך!

אכן.. כואב.. וכאב בא לעיתים תכופות.. לפעמים ישנה הרגשה שאין השתפרות במצב.. הכאב נעשה תכוף יותר ותכוף יותר, כואב יותר וכואב יותר.. בכי, דם שנשפך כמים..
אבל היי! רגע! הדם לא סתם דם, הבכי הוא לא עוד בכי, מדובר בלידה. לידה של תינוק.

לפעמים הדם הוא אותו דם. הבכי הוא אותו בכי. אבל המציאות היא שונה.
אנחנו צריכים להתרומם להסתכלות כללית ולצלול להסתכלות פנימית.
2000 שנה רצחו את עם ישראל. דם יהודי שנשפך זה לא חידוש של המאה ה-20.. רק לפני כמה עשרות שנים נרצחו ונטבחו שישה מיליון יהודים. לעם ישראל כאב ואלו היו חבלי גסיסה של גלות.
אבל היום? היום אנחנו בבית. היום אנחנו בארץ ישראל. חלום בן שנות אלפיים התגשם.
וגם כאן, בביתנו, נלחמים בנו.
כדאי שנתעורר, נתעורר מהעולם הווירטואלי בו אנחנו שקועים, מהלייקים ומקבוצות הוואצאפ ונפנים
ארץ ישראל איננה נקנית אלא בייסורים- אנחנו, כל אחד מאתנו שייך לעם ישראל, שייך לעם הנבחר, שייך לעם יתקן את העולם במלכות שדי. ולנו שייכת אותה פיסת ארץ שאנו נלחמים על כל סנטימטר ממנה. ארץ ישראל נקנית בייסורים, בהמון עמל, דם יזע ודמעות.
במלחמה יש פצועים, במלחמה יש הרוגים, יש שכול ויש עצב.
אבל אסור, אסור בתכלית האיסור שיהיה ייאוש. ייאוש לא קיים בלקסיקון של עם הנצח. זהו הסוד של העם שלנו וזה מה שהוביל אותו במשך 2000 שנה לארץ ישראל.

לא פחות חשוב לקבל פרופורציות.
בשנה מתים 60 אלף איש מעישון וכ400 מתאונות דרכים ומספר דומה של מתאבדים בשנה ועוד..
למה על זה אנחנו לא זועקים חמס?
למה אנחנו לא יוצאים להפגין נגד עישון ובעד זהירות בדרכים?

למה?? כי טרור בא להפחיד.
טרור איננו מסוכן, הנשק של הטרור הוא ההפחדה. והתקשורת נותנת לו יד. היא מפחידה אותנו, היא מפרסמת את הישגיו ומפחידה את אלה שצורכים אותה ביום יום.
אנחנו צריכים להתעלות- ולא להרשות לפחד להיכנס במחוזותינו.
זהירות- כן, פחד – לא!

ומה לעשות?
יש בנו כעס רב- הכעס יכול להיות כלפי אויבנו, יכול להיות גם כלפי רבש"ע.
חשוב מאוד לקחת את הכעס למקום של בנייה ולא למקום של הרס. אם נשתמש בכעס ונתרגם אותו לנקם, שנאה וכדומה נידבק במחלה הנוראית הזו שבה חולים אויבנו והיא השנאה.
אפשר לראות איך הם, שמטפחים את השנאה והנקם נשארו עשרות שנים מאחור, ללא השיגים לא כלכליים ולא מדיניים ואילו אנו, שכעם מתעלים את הכעס לבנייה רק מתקדמים ומתקדמים כל הזמן.

ומה יהיה??
אני לא מקווה שיהיה טוב, אני בטוח שיהיה טוב!
אני בטוח שכשם שעברנו את כל הצוררים אותנו כן נעבור גם את האויבים שלנו מבית!
עברנו את מצרים, עמלק, פלישתים, עמון, מואב, פרסים, יוונים גרמנים ואת מי לא?? נעבור גם את המחבלים הארורים שמפגעים בנו בימים אלה.
עם ההבנה של יהודי שנרצח זה עולם ומלואו חשוב לזכור שמתחילת שיבת ציון נרצחו כ-25 אלף יהודים. בשואה נרצחו מספר דומה שיהודים ביום אחד בלבד. ובכל תקופה אחרת ב2000 שנה האחרונות נרצחו מספר דומה של יהודים בפחות מעשור אחד!
לכן, אנחנו במגמת עלייה. המצב של עם ישראל משתפר ומשתפר.
ועוד יבוא שלום עלינו ועל כולם!

לשאלה איפה רבש"ע?
רבש"ע הוא מנהיג את העולם- תחתיו הטוב ותחתיו הרע.
לא תמיד אנחנו מבינים מדוע הוא עושה כך ולא אחרת.
מי שרוצח אותנו זה לא רבש"ע אלא המחבלים בבחירתם החופשית.
צריכים ענווה מול הנהגת ה´. בהסתכלות הכללית רבש"ע עוזר לעם ישראל והיום עם ישראל חזר לארצו. הוא סיבב את כל הסיבות שאנחנו כאן!
כאן אנחנו מתגוננים, כאן מחבלים מחוסלים או נעצרים.
כאן אנחנו הריבוניים על הארץ, נלחמים על הארץ ולא הולכים כצאן לטבח.
לפעמים רבש"ע מסבב טוב מרע ומתברר שהרע היה למפרע טוב.
אבל אנחנו, בני אנוש, לא יכולים להתעלות ולהבין את הנהגת ה´. יש דברים שאנחנו לא יודעים.

מכאן אנחנו צריכים לקום, להרים את הראש ולהיות יהודים גאים בארצנו!
עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה!

המון בהצלחה בהמשך!
מקווה שנתתי כיוון כללי
אלרון