שם האם בתפילה על אדם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/15 23:46 כה בחשון התשעו

שאלה

שלום,

אני רוצה להתפלל על מישהו, אני יודת שצריך להגיד את שם האדם ואז "בן.." ולציין את שם אמו. אךאני לא יודעת לנסח את שם אמו כשאני מתפללת עליו. לאמו היה שם לועזי בו היא נקראה בחו"ל ובארץ לאחר העלייה, אך היה לה גם שם עברי, בו לא השתמשו. בפועל כולם קראו לה בשם הלועזי. השם העברי- בארץ היה רשום על הנייר, ברישומים. אבל עדיין קראו לה בשם הלועזי. האם צריך להגיד בן X (השם הלועזי) או בן Y(השם העברי).

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי המתואר במכתב קראו בשם לע"ז תמיד והעם העברי בעצם השתכח, על כן יש להתפלל בשם הלע"ז.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ