חבר שלי וההורים שלו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/15 23:38 כה בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב ..

בזמן האחרון אני עוברת תקופה די קשה בחיים שלי .. אבא שלי בבית חולים וכו׳

ועכשיו ההורים של חבר שלי רוצים שאני אספר לו שאנחנו ביחד כי עברה שנה כמעט מאז שהתחלנו לצאת .. (אני עוד מעט בת 17)

אמא שלי יודעת והיא בסדר עם זה והכירה אותו וכך גם שאר משפחתי

אבא שלי בוודאות לא יוכל לקבל את זה (הוא בן 70 כמעט והוא פרימיטיבי ובא מטוניס) אבל אם אני לא אספר לו ניפרד .. ואני מאוד מאוד אוהבת אותו אני לא יודעת מה לעשות אני בצער ענק ! אשמח לעזרה ..

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא הבנתי מדוע יש צורך לספר לאבא חולה דברים שיכולים לצער אותו או להכאיב לו. לכשיבריא כדאי לעשות זאת בצורה מרוככת בעזרת האמא ואולי עוד מכירים וכדו', אבל כל זה כשיבריא אי"ה ממחלתו.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ