זרמים ביהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/11/15 23:29 כה בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

ברצוני לשאול מה ההבדל בין הזרמים ביהדות? ולמה בכלל יש זרמים ואיך נוצר השוני, הרי הבסיס והיסוד הוא אותו דבר (כולם מאמאינים בה', תורה, מצוות וכ"ו)? ואני, כחוזרת בתשובה, לאיזה זרם אני שייכת?

(נהוג, להמשיך את מה שמקובל במשפחה, לדוג' אם ההורים חבדניקים אז גם הילדים והנכדים הם הולכים לפי חבד. ואצלי המשפחה היא חילונית)...

תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי השאלה אני מבין שאת מתכוונת לגוונים שיש בתוך ציבור שומרי ההלכה.
יש גורמי מחלוקת שונים שיוצרים את ההפרדה לזרמים:
יש מי שמתנגדים למדינה ולציונות ויש מי ששייכים למדינה ולציונות.
יש חסידים ומתנגדים לחסידות.
יש אשכנזים - ספרדים - תימנים... ועוד הפרדות בין עדות.
יש פתוחים למציאות המודרנים ויש סגורים ומסתגרים.
יש חרדים לאומיים ויש דתיים לייט.

מי שחוזר בתשובה צריך לשחזר את מקורותיו (בית סבא או בית סבא של אבא...) לנהוג על פיהם, כך להמשיך אותם.