כיסוי ראש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/11/15 23:18 כה בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני אשכנזיה, גרושה, הייתי נשואה לספרדי. חזרתי בתשובה רק אחרי הגירושין. ובתקופת הנישואין הייתי חילוניה לחלוטין (ללא כיסוי ראש או בגדים צנועים). הבנתי שיש מחלוקת לגבי כיסוי ראש לגרושות: חלק אומרים שדין גרושה כדין רווקה - ללא כיסוי ראש וחלק אומרים שעצם המהות שבחורה הפכה לאישה ולא משנה אם היא נשואה או גרושה מחייב כיסוי. רציתי לשאול מה דעתך בנושא והאם עליי לחבוש כיסוי? וכן האם זה משנה איזה סוג של כיסוי?

תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אין מחלוקת בדבר וגרושה צריכה כיסוי ראש,

יש מי שהתיר לגרושה ללכת ללא כיסוי ראש אם הכיסוי מונע ממנה להתחתן, אבל בביתה שוב חייבת ללכת עם כיסוי ראש,

צריך כיסוי ראש מלא, אפשר גם פאה נכרית.

בברכה,

דני ארגמן