מוצר מאיביי שהגיע לאחר החזר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/11/15 11:51 כד בחשון התשעו

שאלה

קניתי מוצר מאיביי. המוכר התחייב שהמוצר יגיע אלי תוך זמן מסויים, ולא הוא יחזיר לי את הכסף.

חיכיתי את הזמן, המוצר לא הגיע וביקשתי החזר כספי שכמובן הוחזר לי.

שבוע לאחר מכן, קיבלתי את המוצר בדואר.

ברור לי שאסור לגנוב מגוי. אך למיטב הבנתי, אבידת גוי אין חייב להחזיר.

לעניות דעתי, המוצר נחשב כאבידתו של הגוי שהרי הוא ויתר עליו כי אינו חושב שיקבלו אי פעם בחזרה ולכן מצפוני אמור להיות נקי בנושא..

מה עוד שבלי קשר להאם קיבלתי את המוצר או לא, המוכר התחייב לספק את המוצר תוך תקופה מסויימת, אחרת הוא יחזיר את הכסף, ולא כתוב בשום מקום שאני אמור להחזיר לו את המוצר במקרה והוא הגיע אלי בסופו של דבר..

הייתי מעוניין בבקשה, בחוות דעת רבנית בנושא.

תודה רבה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם צדקת בפלפול ההלכתי שלך. אבל מכיוון שיש מקום לחלול השם, על כן מהראוי להחזיר את המוצר לשולח, ולא להנות ממנו. ועדיף להזהר בספק חילול השם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ