תפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/11/15 11:31 כד בחשון התשעו

שאלה

לכב' הרב שלום,

ברצוני לשאול 3 שאלות לגבי תפילין:

1. כשאני מתפלל שחרית, אני קודם כל מפאת הנוחות מוציא את תיק התפילין מתוך תיק הטלית ואז מוציא את הטלית ומיד מברך ומתעטף בה (ולאחר מכן עובר להניח תפילין). האם יש בכך בעיה שהוצאתי את התפילין לפני?

2. האם יש סיבה לכך שלא מניחים תפילין בחול המועד או פשוט כך נהוג?

3. יהודי שלא עשו לו ברית מילה (למשל מחמת שאחיו הקודמים לא עברו בהצלחה את הברית..) - צריך להניח תפילין בשבת? (כדי שיהיה לו אות ברית שנייה מלבד השבת)

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. אין להוציא את התפילין לפני הטלית.
יש עקרון הלכתי שנקרא: 'אין מעבירין על המצוות'
להלן ציטוט מתוך השולחן ערוך - או"ח סי' כה סעי' א': " ...צריכין ליזהר שלא יניח כיס התפילין למעלה כדי שלא יפגע בהם תחלה ויצטרך להניחם קודם הטלית, כדי שלא יעברו על המצוות".

עיין באריכות בקישור
http://www.haoros.com/Archive/index.asp?kovetz=873