כתמים על מגן תחתון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/10/15 20:52 יח בחשון התשעו

שאלה

שלום,

אשתי נוטלת גלולות וראתה כתם אדום במהלך הימים הטהורים (כשבוע אחרי הטבילה)על מגן התחתון. האם זה כתם שאינו מצריך ספירה וטבילה מחדש בגלל שהוא על מגן תחתון? או שצריך לספור מחדש?

תודה

תשובה

שלום וברכה,
רוב הגלולות היום בנויות על שחרור הורמונים מסוימים לגוף, ולכן דם המופרש מהרחם בעקבות נטילת הגלולות יש להחמיר בו כדם המטמא.

לגבי כתמי דם, חז"ל החמירו בהם שהם מטמאים, אך דווקא אם הכתם הופיע על דבר המקבל טומאה.

נחלקו גדולי ישראל מה דינו של כתם שנראה במגן תחתון:
לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל (כפי שכתב בספרו טהרת הבית חלק א סימן א עמוד כה) ולדעת הרב משה פיינשטיין זצ"ל (כפי שכתב בשו"ת אגרות משה, חלק יורה דעה חלק ג סימן נג) ועוד פוסקים - כתמים אלו אינם מטמאים משום שהם באו על דבר שאינו מקבל טומאה.

אך לעומתם, לדעת הרב מרדכי אליהו זצ"ל (כפי שהובא בספר דרכי טהרה, עמ' 44, הערה ט) והרב שמואל ואזנר זצ"ל בעל שו"ת שבט הלוי (כפי שהובא בספר שיעורי שבט הלוי עמ' קד אות ג, ד"ה ומכל מקום) - כתמים אלו מקבלים טומאה, משום שנייר מקבל טומאה.

ולכן מכיוון שזו מחלוקת הפוסקים, ראוי לנהוג כפי רבותך.
ואם אין לך רב מובהק שאתה הולך לפיו, ניתן להקל בדבר משום שיש לנו כלל שבכתמים שומעים להקל.

בברכה רבה,
הלל