חסימת אינטרנט אלחוטי שאינו מסונן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/15 21:24 יב בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לחסום אינטרנט שמגיע מהשכנים שאינו מסונן ומפיץ למעשה פוטנציאל של תכנים בעייתיים ביותר לאזור (הסביבה היא חילונית,אומנם לי זה מפריע) ?

מכיוון שסביר להניח שבעל הראוטר הנ"ל איננו מבין גדול במחשבים ולכן מפאת כך לא חסם את הגישה לאינטרנט האלחוטי שלו מלכתחילה,יתכן וניתן להכנס להגדרות של הראוטר שלו ובכך להציב סיסמא אקראית כך שאף אחד לא יוכל להכנס לאינטרנט שלו (מכיוון שזו סיסמא אקראית גם הוא לא יוכל).

בצורה הזו סביר שהדבר יאלץ את בעל המכשיר לפנות לאדם שמבין ולסדר לו את ההגדרות בצורה כזו כדי שלא "יכנסו לו יותר" להגדרות וכיוצא בזה ובכך יציב סוף סוף סיסמא.

*אינני יודע אם ניתן לאפס את הראוטר לאחר הזנת הסיסמא שתחסום את בעליו ממנו,כך שיתכן שהוא יתקע בחוץ לצמיתות.

אלא שממה שאני רואה יש אפשרות פשוטה כזו,אלא שאינני מבין מספיק כדי להעיד האם זה קיים בכל מכשיר ומכשיר,לדעתי סביר מאד שכן,שהרי היה ולא אנשים היו נתקעים ללא גישה להגדרות גם אם היו שוכחים את הסיסמא שלהם על דרך הטבע,וזה דבר שכיח..

כל זה לא נעים לי באופן אישי ולא הייתי רוצה להתעסק בזה,אך למעשה הוא כופה על כל הסביבה סכנה בלי להבין זאת..

תשובה

שלום

אסור, שכן לא מדובר בהפצת האיסור עצמו אלא במתן אפשרות לאיסור למי שגולש ברשת שלו ללא רשותו. טוב שתשוחח איתו ותציע עזרה לשים ססמה מטעמים שונים.

כל טוב