גילוח במקום צער

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/15 17:33 יב בחשון התשעו

שאלה

שאלה ששאלתי את הרב לפני כמה זמן:

שאלתי היא האם מותר לי לגלח בסכין באזור מקום הערווה היות ויש לי גירודים עם שיער, וזה נורא מציק לי (לפעמים יש לי פצעונים, אבל הגירוד הוא המציק), ניסיתי בעבר לקצץ עם מספריים (כי שמעתי שעדיף במספריים כי אני גבר) וזה לא עזר לי, ורק שאני מגלח בסכין אין לי את הגירודים, האם מותר לי להמשיך לגלח בסכין ולטפל בלייזר ?

תוכן התשובה:

שלום

לפני היתר כזה גש לרופא לבדוק כיצד לרפא את הבעיה מבלי להדרש לגילוח קבוע של אותו המקום.

ובהמשך לשאלתי, כמו שהרב אמר, שאלתי ויש משחה לשים, אבל זה משהו שצריך להתמיד ולשים מתי שמגרד, היות וזה מציק לי, האם יש היתר לגלח ולטפל בלייזר ולהוריד מכמות השערות ובכך לא יגרד לי ? (ראיתי בשו"ת יביע אומר ח"י יורה דעה על רב פעלים שניראלי הוא רושם שמותר בתער, אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון)

תשובה

שלום

אם הטעם לגילוח הוא רפואי למניעת כאב, מותר

כל טוב