הנחת תפילין של יד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/10/15 00:49 א בחשון התשעו

שאלה

שלום, אני איטר. רצועת התפילין מושחלת ללולאה מלמעלה למטה. הידוק התפילין לקיבורת נעשה ע"י משיכת הרצועה חזק למעלה, ואז אני כורך 7 כריכות על היד, בכיוון מהחוץ כלפי הגוף, מלמעלה למטה (כיוון השעון). הבחנתי היום ב- 2 איטרים להם 8 רצועות על היד. ככל הנראה הם מניחים מהגוף והחוצה, מלמטה למעלה (כנגד כיוון השעון). האם אני לא מניח תפילין נכון חלילה ?

תשובה

לשואל שלוםם רב
א. קשה לענות על זה בהתכתבות. הכי נכון זה לגשת לרב בית הכנסת ולשאול אותו.
ב. ההבדל הוא איך סופרים את חצאי הסיבובים, הראשון והאחרון. יש שסופרים אותםויש שלא, ולכן הם מוסיפים עוד סיבוב, כך שלך זה נראה כמו 8. אבל 2 השיטות כשרות.
ג. אגב, זה אותו דבר אצל ימניים ושמאליים, יש לפעמים הבדלים בין נוסחי קשירה שונים.
אבל כאמור אם אינך בטוח תשאל את רב בית הכנסת.
בברכה
אפי קיציס