הונאה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/10/15 10:05 ל בתשרי התשעו

שאלה

שלום.

אם חבר שלי עשה לי הנחה בחנות מפני שאנו חברים והראתי לחבר שלי שנתנו לי הנחה והוא הלך לחנות ולא נתנו הנחה האם זה נקרא הונאה?

תשובה

לשואל שלום רב.
השאלה היא מה הם כללי העבודה של החנות. אם מותר למי שעובד שם להפעיל שיקול דעת ולתת הנחה כפי הבנתו, אז זה בסדר. אם אסור לו להפעיל שיקול דעת, או שיש כללים מדוייקים להנחה (למשל סכום קנייה וכד'), אז הוא חייב לפעול ע"פ ההנחיות שקיבל. כל חריגה מהנחיות בעל החנות היא גזל.
המבחן הוא אם הוא עושה זאת בסתר או לא. עליו לשאול את בעל החנות מה הוא מתיר לו לעשות.
בברכה
אפי קיציס