להתעורר אחרי ניתוח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/10/15 10:02 כח בתשרי התשעו

שאלה

שלום הרב

אני עומד לעבור ניתוח שיארוך מלפנוצ בוקר עד הצהריים, ואחר כך מתעוררים לאט, אמרו לי שלפעמים זה הרבה זמן.

מה לעשות עם קריאת שמע ותפילין ותפילה?

*

תשובה

שלום

אם תוכל להניח תפילין ולקרוא שמע, ולהתפלל טרם הניתוח, מה טוב.
אם הניתוח מתחיל מוקדם מדאי, תוכל להניח תפילין ולהתפלל בצהריים מנחה.
קרא פרשה שלישית של שמע כדי לקיים עשה של זכרון יציאת מצרים, אפילו אם תתעורר בין שקיעה לצאה"כ. אך פרשה ראשונה ושניה אין טעם לקרוא לאחר זמן תפילת שחרית.
תפילין אתה חייב אם אתה מסוגל. אך אם אינך יכול להתרכז, או יש בך לכלוך, אתה פטור.

רפואה שלימה בס"ד