צרכי רבים ומדיח בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/10/15 15:35 כו בתשרי התשעו

שאלה

שלום הרב!

שי שאלות שלא קשורות אחת לשניה-

1. גזלתי בעבר, ואין לי יכולת לזהות את הבעלים של הגזילה. הבנתי שאני צריך לתרום את שווי הגזילה לצרכי רבים. האם הרב יכול לפרט דוגמאות לדבר שנחשב כצרכי רבים? לאן הרב ממליץ לתרום?

2. מה דין הכנסת כלים למדיח כלים בשבת כאשר לא יהיה עוד שימוש בכלים אלה בשבת? מה לעשות אם אימי מבקשת?

תשובה

שלום

א.יד שרה, מערת המכפלה, או כל דבר שהוא לצורך רבים
ב.אם המדיח מתאים לשבת וע"י שעון, מותר להניח בו כלים לשטיפה אם הם נצרכים לשבת, או שמציאות כלים מלוכלכים מפריעה לכם בשבת בשל זבובים וחיידקים וכד'

כל טוב