נסיונות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/10/15 09:46 כו בתשרי התשעו

שאלה

לכבוד הרב שליט"א

בזמן האחרון יש לי הרבה נסיונןת בקדושה (הסתכלות באינטרנט, סרטונים וכדו' בדברים לא צנועים כגון משכבי אישה, תמונות לא צנועות בכלל וכו') ואני מרגיש כבר שהקב"ה לא אוהב אותי. איך אוכל להתגבר על נסיונות אלו ולחזור בתשובה שלמה? תודה רבה

תשובה

שלום

הסדר הנכון הוא לחזור בתשובה, ואחר כך להתגבר.
דהיינו בכל נפילה יש לעשות מיד תשובה בכובד ראש, לעקור את החטא מהנפש ולקבל על עצמך בתמימות שלא לשוב לכך.
אם היצר ישוב אחר כך, תיאבק בו על מנת לנצח. אם הכריע אותך חלילה, עשה תשובה וקום שוב למלחמה.
הקב"ה מכיר לא רק את כשלונותיך אלא גם את הפעמים שאתה מסיט את העיניים מלהביט בנשים, ויודע את יסוריך ונסיונותיך לחדול.
הוא אוהב אותך, ושונא חלק ממעשיך, וכך גם אתה צריך להרגיש ביחס לעצמך.

בהצלחה במלחמה