איך לחזור לחצאית וכסוי ראש?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/10/15 09:40 כו בתשרי התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שאשמח אם תענה לי

אני עד לפני כמה שניים הייתי במידרשה בירושלים ועזבתי

מאז ירדתי מהדת

אני עדיין שומרת שבת אבל לא שמה חצאיות כיסוי ראש וכאלה

כבר כמה זמן אני חולמת חלומות מפחידים שקורה לי משהו או למשפחה שלי

ופתאום השבוע חברה שלי שלחה לי הודעה שהיא חלמה עלי שאני באה אליה אם הילד שלי ואומרת לה לישמור עלי ושאני מפחדת ואני מתחילה לבכות

אני מרגישה שזה חלומות שלי סתם באו אלי אני מרגישה שהקב"ה מנסה להזהיר אותי

אני ממש מפחדת במיוחד גם עכשיו שאני שמעתי שהולך להיות מלחמה שרק מי שמתחזק ניתן

אני ממש רוצה להתחזק אני יודעת מה זה הדת וכמה היא טובה הבעיה שאני מפחדת שיצחקו עלי שפתאום יראו אותי ככה

וגם מפחדת מהתגובה של ההורים שלי

אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אשמח שתענה לי

תשובה

שלום

את חזקה ואמיצה, ויודעת מה הדבר הנכון לעשות.
לבשי חצאית וכסוי ראש, וצאי כך בפני כולן. החשש שלך הוא דמיון, כשאת נאמנת לעצמך ולד' ומתלבשת בהתאם יעריכו אותך.
גם אם ברגעים הראשונים מישהו יתפלא או יצחק, המבוכה היא שלו ולא שלך. הקרובים אלייך באמת יכבדו את החלטתך בע"ה. תוכלי להסביר לאנשים הקרובים לך בשיחת הכנה קצרה את החלטתך כך שלא יתפלאו לראות זאת.

לא לפחד, לבטוח בלב הישר שלך.

בהצלחה