להתחיל מבראשית! - דבר תורה לפרשת בראשית

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/10/15 23:26 כה בתשרי התשעו

שאלה

שמחה גדולה בלב! 'אחרי החגים' המיוחל והמדובר הגיע, בשעה טובה אנו זוכים להתחיל מחדש את התורה כולה!

אולם, קשה להתעלם ולראות כי אנו נמצאים תוך כדי בימים לא קלים ברמה הלאומית, ותהייה עד לאן עוד תגיע ידם האכזרית של אויבינו.

וזאת הברכה- בראשית, הברכה הכי גדולה שיכולנו לקבל מאת ה' לתקופה הזו של חיינו היא בראשית, [היכולת להתחיל מחדש, לצמוח שוב].

עיון קל בפתיחת החומש הראשון שלנו, מעלה מציאות לא רחוקה מרחשי ליבנו:

"וְהָאָרֶץ, הָיְתָה תֹהוּ וָבֹהוּ, וְחֹשֶׁךְ, עַל-פְּנֵי תְהוֹם; וְרוּחַ אֱלֹהִים, מְרַחֶפֶת עַל-פְּנֵי הַמָּיִם" (א', ב')

הרגשה של חושך, בלאגן, עמידה על פני תהום (אישי ולאומי), הרגשה שיש רוח אלוקים- אולם לעתים המציאות נותנת הרגשה, כי חלילה ההשגחה מרחפת מעלינו ואינה נראית במציאות היומיומית.

וההמשך, הוא תיאור יצירת ובריאת העולם- מעשה ידי ה', הנחת היסודות הראשוניים ליקום כולו, ומתוך כך ורק לאחר מכן בריאת האדם.

אני מוצאת בכך שני מסרים חשובים לחיינו, האחד- לדעת כי [מציאות חשוכה ומבולגנת היא מציאות בראשיתית, שסופה בניה והקמה.]

השני, הזדמנות לבירור עצמי- כעת שאנו עומדים על קריאה מחודשת של התורה, מעין יצירה מחדש של האדם- של עצמנו: [מהם היסודות שאניח בבסיס האישיות שלי השנה?]

מהם הדברים ההכרחיים לקיומי כאדם? אילו ערכים ילוו אותי בהמשך תהליך הבניה שלי?

שנזכה -

" לקום מחר בבוקר, עם שיר חדש בלב,

לשיר אותו בכוח, לשיר אותו בכאב...ולהתחיל מבראשית.."

'אחרי החגים' שמח ובונה!

שבת שלום ובשורות טובות,

מעיין, חברים מקשיבים.