כשרות בירקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/10/15 17:22 כה בתשרי התשעו

שאלה

שלום רציתי בבקשה לשאול האם ישנה חובה לאכול כרוב פטרוזיליה או כוסברה ושאר ירקות אלו רק בשקיות סגורות(''גוש קטיף') או שניתן לאכול ירקות לא סגורים ואטומים אם הם נשתפים היטב ונקצצים דק דק

ומה בקשר לאכילת כרובית האם ניתן לאכול? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. מי שיודע כיצד לבדוק ירקות עלים יכול לבדוק בעצמו את הירקות, אבל זה מזקיק ידע וזמן, סתם שטיפה או השרייה וכדו' איננה מנקה.
ב. אין מושג גוש קטיף צריך לברר איזו השגחה ומי הרב נותן הכשרות, גם בתחום זה יש הרבה שהדברים הכתובים על השקית אינם מדויקים.
ג. אין אפשרות לנקות כרובית אלא שאפשר לקנות כרוביות נקיות מגידול מיוחד, וכן אפשר לקנות מחברות מיוחדות כרובית קפואה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכוןה תורה והארץ