תאריך לחתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/10/15 15:10 כה בתשרי התשעו

שאלה

סוף סוף החלטנו להתחתן . ואנחנו כעת יושבים עם אולמות כי התאריכים נתפסים. האם נוכל להתחתן בתאריך 28 ביולי ? האם התאריך טוב?כי בעל האולם אמר לנו שאם אנחנו ספרדיים אז אפשר.אנחנו לא מבינים את הקטע.

אם אני נולדתי בארץ (דור רביעי) וירון נולד בארץ (דור חמישי)השורש של המשפחהשלו הם חיו באלגיר והיגרו לצרפת ומשם לאמריקה.ושלי מאיזור פרוסיה שהיגרו אח"כ לאירופה.

עדי וירון.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב וסימן נאה ויאה. ויהי רצון שבורא עולם בקניין ישלים זה הבניין במהרה בשמחה ובבריאות אמן.

1)[התאריך 28 בחודש יולי שנה זו הוא לא תאריך טוב!
]לא כדאי להתחתן בתאריך זה מפני שהוא חל בתקופה לא מוצלחת ובימים קשים לעם ישראל .ימים אלו נקראים "ימי בין המיצרים" ימים שבין יז בתמוד עד ט באב.

אף שמותר על פי פסיקת "מרן" השו"ע רבי יוסף קארו להתחתן בימים אלו וכך פוסקים [חלק ]מבני עדות הספרדים וכפי שהורה הלכה למעשה הרב עובדיה יוסף שמותר להתחתן מיז בתמוד עד ראש חודש אב לבני עדות ספרד (כי רק משנכנס אב ממעטים בשמחה)[למרות זאת לא כדאי לכם להתחתן בתאריך לא מוצלח ולא טוב].

וכששאלתי פעם את הרב הראשי לישראל בעבר הרב מרדכי אליהו הוא אמר לי אותו הדבר שלא כדאי להתחתן בתאריכים אלו למרות שמותר.

תבחרו לכם תאריך טוב ומוצלח יותר [לפני] יז בתמוז או [אחרי] ט באב .

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.