זוגיות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 07/10/15 11:39 כד בתשרי התשעו

שאלה

קשה לי שאשתי מתייחסת יפה לגברים אחרים.

היא מדברת איתם הרבה פעמים ומקשיבה לדעתם, הרבה פחות מאיך שהיא מתייחסת לדברים שאני אומר.

אני חש שהיא לא מספיק מעריכה אותי.

לא נעים לי להעיר לה על כך משום שכשפעם אחת אמרתי לה משהו בעניין היא נפגעה.

וגם אמרה בפירוש שיותר מעניין לה לדבר עם אנשים שמבינים בכל מיני נושאים.

אשמח להצעתך מה עליי לעשות. זה מאוד קשה לי.

תשובה

שלום וברכה,
תודה על השיתוף.
זו אכן שאלה לא פשוטה.
גבר ואישה זקוקים להערכה הדדית בזוגיות שלהם. מאוד קשה לבנות זוגיות ללא הערכה הדדית ואמון הדדי.
חושבני שאין מנוס מלשחוח על הדברים באופן נכון וטוב.
אשתך התחתנה אתך כי היא החליטה שהיא רוצה לחיות את חייה במחיצתך.
ייתכן שהיא מאוד מעריכה אותך בתחומים מסוימים, אך אינך חש בכך מסיבות שונות.
אם היא לא מעריכה אותך כלל זו נקודה שחייבים לדון בה.

מכיוון שזה נושא מורכב ורגיש מאוד.
הייתי מציע לך לבקש לקבוע עם אשתך שיחה רצינית על כוס קפה. בשיחה לשתף בתחושות שיש לך באופן עדין ולא פוגע. לשמוע ממנה איך היא רואה את הזוגיות ביניכם בתחום הבין אישי, ולהסביר לה את הנקודות שקשות לך בשיחות שלה עם גברים אחרים.

באופן כזה, תוכלו לברר ביניכם האם אתם צריכים ייעוץ זוגי, או אולי הדברים יובנו ויתבררו באופן יותר פשוט ביניכם.
ישנם הרבה אפשרויות לאן השיחה תזרום, ייתכן הרבה אפשרויות מדוע כך היא נוהגת, ומבלי לשמוע אותה קשה לדעת כיצד לייעץ.

בתפילה שה' ישכין את שלומו ביניכם, ותראו זוגיות בריאה של שיתוף והערכה הדדית.

בברכה רבה
הלל