פירוש חלק מפרק כ''ה מספר יחזקאל

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/10/15 10:48 כג בתשרי התשעו

שאלה

פסוק יב -

כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, יַעַן עֲשׂוֹת אֱדוֹם בִּנְקֹם נָקָם לְבֵית יְהוּדָה- -וַיֶּאְשְׁמוּ אָשׁוֹם, וְנִקְּמוּ בָהֶם.

פסוק יג -

לָכֵן, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, וְנָטִתִי יָדִי עַל-אֱדוֹם, וְהִכְרַתִּי מִמֶּנָּה אָדָם וּבְהֵמָה; וּנְתַתִּיהָ חָרְבָּה מִתֵּימָן, וּדְדָנֶה בַּחֶרֶב יִפֹּלוּ.

פסוק יד -

וְנָתַתִּי אֶת-נִקְמָתִי בֶּאֱדוֹם, בְּיַד עַמִּי יִשְׂרָאֵל, וְעָשׂוּ בֶאֱדוֹם, כְּאַפִּי וְכַחֲמָתִי; וְיָדְעוּ, אֶת-נִקְמָתִי- -נְאֻם, אֲדֹנָי יְהוִה.

פסוק טו -

כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, יַעַן עֲשׂוֹת פְּלִשְׁתִּים בִּנְקָמָה; וַיִּנָּקְמוּ נָקָם בִּשְׁאָט בְּנֶפֶשׁ, לְמַשְׁחִית אֵיבַת עוֹלָם.

פסוק טז -

לָכֵן, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הִנְנִי נוֹטֶה יָדִי עַל-פְּלִשְׁתִּים, וְהִכְרַתִּי אֶת-כְּרֵתִים; וְהַאֲבַדְתִּי, אֶת-שְׁאֵרִית חוֹף הַיָּם.

פסוק יז -

וְעָשִׂיתִי בָם נְקָמוֹת גְּדֹלוֹת, בְּתוֹכְחוֹת חֵמָה; וְיָדְעוּ כִּי-אֲנִי יְהוָה, בְּתִתִּי אֶת-נִקְמָתִי בָּם.

תוכל לתרגם לי את הפסוקים , או חלק מהם?

תשובה

שלום לך

אלו דברי נבואה שה' אמר ליחזקאל הנביא
הם נאמרו בעברית ואינני יודע לאיזו שפה אתה רוצה שאתרגם לך אותם.

לא ברור לי מה אינו מובן לך
אני מציע שתתבונן במפרשים כמו רש"י ומצודות או ´דעת מקרא´.
ואם עדין לא יובן לך דבר מה תשאל אותי שאלה מוגדרת(כתגובה לשאלה זו) במה אתה מתקשה

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות דוד לוי