אלוקים אדיש?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/15 02:05 כג בתשרי התשעו

שאלה

סבל.

יש כל כך הרבה סבל בעולם.

כל כך כל כך הקרבה. אי אפשר אפילו לתפוס כמה בראש שלנו.

ואני יודעת שיש אלוקים. מה זה אלוקים, אני לא יודעת.

אבל אומרים שהוא יודע הכל.

רואה הכל.

עושה הכל.

והוא רואה את כל הסבל. כל כך הרבה סבל.

וממשיך הלאה.

קל חנון ורחום, אומרים.

אז אומרים, וילדים קטנים רעבים. תינוקות בוכים. אדם בודד, אישה עצובה, ילדה שאין לה חברות.

והוא רואה. והוא יודע ושומע.

והעולם רע.

יש הרבה טוב. נכון. אני רואה כל כך הרבה טוב, יש לי הרבה על מה להודות. אבל יש גם כאלה שאין להם, פשוט אין להם כלום. וגם אני, גם אני סובלת, ולא מבינה איך אפשר לראות את הקושי שלי ולא להציל אותי.

כשאני רואה ילד בוכה, או זקן שעייף מהחיים, ועני ברחוב, או אדם בחוב, וחברה שאמא שלה מקללת אותה, או אחת שמרגישה לבד, הלב שלי בוכה, הלב שלי נקרע.

ומה אני רואה? כל כך קצת, לעומת כל מה שיש.

הידיעה הזאת מטריפה אותי.

ואני לא מבינה למה לחיות בעולם כזה. לא מבינה איך לחיות בעולם כזה.

תגידו לי לעשות את שלי, לעשות את מה שאני יכולה. למה? בשביל מה?? אז אדם אחד ישמח יותר, יסבול פחות, אבל העולם עדיין יהיה כל כך מלא בסבל, ברע. מה שווה הטוב כשאין איך להסיר את הרע?

ואיך לאהוב אלוקים כזה, שרואה את כל הסבל, ונותן לו להיות, דורות אחרי דורות, אדם אחרי אדם, כליה ולב ועוד כליה ולב?

אנא עזרו לי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העולם שלנו מורכב: יש בו טוב ורע.
מתוך קריאה רגישה של הדברים שלך, מצאתי שורה אחת שנראית לי לב העניין (ציטוט):
"וגם אני, גם אני סובלת, ולא מבינה איך אפשר לראות את הקושי שלי ולא להציל אותי".

כל עוד נקודת המוצא היא הסבל שלך, אין טעם שנכנס להסברים על הטוב והרע בעולם. כאשר אדם סובל הוא מתקשה מאוד להבין דברים אחרים. זה טבעי ומובן. על כך אמרו חז"ל שלא לנחם את מי שמתו מוטל לפניו (אבות ד; יח).
לכן צריך תחילה לעסוק בסבל שלך: להכיר אותו, להבין אותו, לבדוק מדוע את מרגישה שלא מנסים להציל אותך.
אני בטוח שכאשר בעזרת ד' ימצא הפתרון לסבלך ותתרחקי מהימים הקשים שעוברים עליך עתה, תוכלי לראות את הטוב שיש בעולם.

אני מאחל לך מכל ליבי נחמה מהירה וישועה שלמה בעזרת ד'.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן