האם אני מחוייבת לאכול בשר ודגים בשבת ובחג?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/15 00:31 כג בתשרי התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני מאוד נהנת מטעמן המשובח של פירות וירקות. ודיי נמנעת מאכילת דגים ובשר בגלל סיבות אידיאלוגיות (למה להרוג חיות?). ואולי אפילו מסיבה שקיבלתי על עצמי 'כשרות' ואני פוחדת לטעות ולאכול חלבי אחרי פחות מ 6 שעות מהבשרי...

חברה אמרה שאני חייבת לאכול דגים ובשר בשבת ובחג. האם היא צודקת?

תודה מראש והמשך יום טוב?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדם צריך להתענג על האוכל בשבת.
כל מאכל שלא מענג אדם - מותר לו להימנע ממנו (הדבר אפילו רצוי כדי שלא לפגוע בעונג שבת שלו).
ההמלצה לאכול בשר ודגים היא לאנשים שנהנים ממאכלים אלו.

ענגי את השבת בפרות ובירקות שאת אוהבת. ותזכי לקיים "כולם ישבעו ויתענגו מטובך".

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן