קריאת שמע שעל המיטה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/15 19:17 כב בתשרי התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

לפני השינה כולנו אומרים 'קריאת שמע שעל המיטה'... התפילה פותחת "...הריני מוחל לכל מי שהכעיס והקניט אותי או שחטא כנגדי..." זאת אומרת אני סולחת לכל מי שעשה לי מעשה כזה או אחר....

הבעיה לא תמיד אפשר לסלוח, לא לכל אחד ולא על כל מעשה... מאוד קשה לי לסלוח ל... אז איך אני אמורה לסלוח לו? ומאוד קשה לי לסלוח לו ... האם אכן אני אמורה למצוא כוחות נפש להתגבר ולסלוח לו?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החובה לסלוח למי שפגע בך היא רק כאשר הוא מתנצל ומבקש סליחה.

ציטוט מתוך השולחן ערוך:
עבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר עד שיפייסנו. ואפילו לא הקניטו אלא בדברים צריך לפייסו...

רק אם הוא בקש סליחה ופייס אותך חלה עליך חובה לסלוח לו.

בעומקם של דברים, גם על פי תורה גם על פי שמחת הלב, עדיף לאדם להסתלק מכל הכעסים וההאשמות שבלבו מפני שהם מכבידים עליו מאוד, לכך נוסחו הדברים בהקדמה לקריאת שמע.
אם יום אחד תוכלי לשכוח ולסלוח לו (גם אם לא בקש ממך סליחה) זה ייטיב לך ברוח ובאמונה.

שנה טובה !