סמארטפון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/10/15 15:43 כא בתשרי התשעו

שאלה

שלום,

לאחרונה כל נושא הסמארטפון הוא גדול ביותר הן בקרב המגזר החרדי ודתי לאומי והדעות לא אותן דעות

החרדי - אסור ומובטל ואין להשתמש בו.

הדתי לאומי - מתיר, עם קמצוץ של התנגדות

איך רבנים שונים מביאים עמדות שונות? והאם יש הלכה שאסור להשתמש בסמארטפון

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה כנראה צעיר ואינך מודע לכך שהדיונים הללו ישנים מאוד עוד מימי הרדיו והטלוויזיה.
בכל המכשירים שקשורים לתקשורת (רדיו - טלוויזיה - מחשב - טלפון) יש ברכה ולצידה סכנה.

העמדה החרדית בכל הנושאים הללו היא עמדה מסתגרת. בבחינת 'לא יהיה חלקי עמהם'. יש לכך יתרונות וחסרונות.

העמדתה הדתית לאומית היא עמדה פתוחה שמכירה בכך שאי אפשר לברוח מהקדמה. יותר נכון להכיר בה ולפתח כלים ודרכים לעמוד בפני הסכנות שבה.