רפורמים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/10/15 07:31 כא בתשרי התשעו

שאלה

יצאתי ידי חובה לימוד תורה אם קראתי דבר תורה על פרשת שבוע רפורמי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין קשר בין שני חלקי השאלה:

'לצאת ידי חובת לימוד תורה' זהו מושג בעייתי, מפני שמצד אחד די ב'קריאת שמע' כדי לצאת ידי חובה ומצד שני כתוב 'והגית בו יומם ולילה' - 'לא ימוש...'
כך שכל רגע שיהודי יכול ללמוד תורה ולא לומד זה ביטול תורה.

באשר ללימוד מרפורמים וכל מני כופרים, אין בכך איסור. חז"ל כבר אמרו על רבי מאיר שהיה תלמידו של אלישע 'אחר' - 'תוכו אכל כברו זרק'. רבי מאיר לא נגע בדברים המקולקלים והוציא לעצמו רק את הדברים המתוקנים.
בדרך דומה מציין הרמב"ם (שמונה פרקים) "ושמע האמת ממי שאמרה".
כל זה בתנאי שיש לך כלים משוכללים לדעת כיצד להפריד בין הבר והתבן.

אלו דברים שאין להם שיעור - - - ותלמוד תורה כנגד כולם.