משחק יריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/09/15 16:34 טז בתשרי התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב

ברצוני לשאול האם מותר לשחק במשחקים כמו call of duty 2

לפי מה שהבנתי זה לא טוב לנפש האדם חשוב לי לציין

שאני אדם דתי ואין לי כל השפעה שמחה מהמשחק

ומזה שאני הורג דמויות במשחק ואני לא מרגיש שום שינוי מהמשחקים האלה תודה רבה לך כבוד הרב המון בריאות וחג סוכות שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני יודע במה מדובר, אבל כל עיסוק אלים, גם בדמיון וגם בהריגת דמויות וירטואליות - אפילו בעלי חיים, יש בו ביטוי ליצר האלימות.
הוכחה פשוטה היא ריבוי קטעי אלימות בסרטים - אפילו בסרטי טבע תמימים לכאורה מרבים לצלם סצנות של טרף או מאבקים בין חיות.

מי שיש לו הקשבה עצמית רגישה יכול לחוש את ההתעוררות הפנימית שבאה מתוך החוויה האלימה.

גם באיסור צער בעלי חיים יש צד שלא לפתח את מידת האכזריות באדם. כך גם הדעה לאסור צייד בעלי חיים. כל אלו מעידים על החשיבות להימנע ממשחקים אלימים.

חג שמח