נדר בשוגג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/09/15 15:12 יד בתשרי התשעו

שאלה

חג שמח כבוד הרב!

בזמן האחרון כשאני מתפלל קופצות לי כל מיני מחשבות שלא קשורות לתפילה ואני יודע שזה היצר הרע שמנסה להפיל אותי שאני לא יהיה מרוכז מתפילה ובדרך כלל אני מצליח להדוף אותו ולסלק את המחשבות,אבל היום כשקראתי כמה פרקי תהלים התחילו לקפוץ לי מחשבות והצלחתי להדוף אותם ולסלק אותם ולקראת סוף הקריאה הסתכלתי בשעון כדי לראות מה השעה ואחרי כמה שניות התחילו מחשבות שאומרות לי לנדור:אם לא אסיים את הקריאה בזמן מסויים(במחשבה היה זמן מדויק) אז אמא שלי תמות אני נודר. סתם זה פתאום קפץ לי לראש והבנתי שזה שוב פעם היצר הרע שמנסה להפיל אותי אחרי שהוא רואה שלא הלך לו בפעמים הקודמות אז עצרתי את הקריאה לכמה שניות כדי שיפסיקו לי המחשבות האלה ושהמשכתי לקרוא אותה מחשבה עוד פעם באה אז התעצבנתי כי זה הפריע לי בתפילה וגורם לי לעצור כל שנייה אז בטעות אמרתי אני נודר בלב. השאלה שלי היא האם אני צריך ללכת להתיר את הנדר הזה או שהוא לא נחשב?

וגם אם תוכל לייעץ לי איך להלחם ביצר הרע בתפילות.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נדר בלב, אינו נדר*.

אתה נלחם נכון, רק תשתחרר מהעצבנות. חלק מהניסיון של היצר שלך הוא לעצבן אותך - אל תתן לו.
כשהוא מפריע לך בתפילה או בתהילים תגיד לו: "אני מכיר אותך - אתה רוצה לעצבן אותי ולא אתן לך". לאחר מכן תתעלם ממנו ותמשיך, גם אם הוא אומר לך דברים - תמשיך בתפילה שלך בלי להתייחס למה שהוא אומר - פשוט תתעלם ממנו (כמו שיש ילד שמדבר בחדר ואת לא נותנת לו להפריע לך להתפלל).

* עיין תשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=327577