בשר חלק רבנות

חדשות כיפה רבני כושרות 26/09/15 23:55 יג בתשרי התשעו

שאלה

שלום ותודה

האם בשר לא מעובד עם הכשר שכתוב פיקוח של הרבנות הראשית חלק למהדרין. חברת טאק טורו.

האם רמת הכשרות טובה כמו של הבדצים שבדף ההמלצות שלכם? והאם אישתי כבר קנה לסמוך על זה אפילו שאני מקפיד על בדצ או שלא להשתמש.?

תשובה

שאלה קשה. אין אפשרות לדעת איך השחיטה והבדיקות מתנהלות בכל שחיטה של רבנות חלק. לכל צוות את את ראש הצוות עם ההדגשים המיוחדים שלו. יש שמועות כאלו ואחרות בנושא זה, שיש צוותים יותר טובים וצוותים .?.?.? אם כל זה אנו ממליצים על שחיטת חלק חו"ל של הרה"ר.
גם בבד"צים ישנם הבדלים והדגשים משלהם. יש שאומרים שבשר "גלאט" של בד"צים של אשכנזים אינו באמת בשר "חלק" של שיטת מר"ן הבית יוסף. ויש אומרים שגם הבד"צים הספרדים לא באמת מקפידים על "חלק בית יוסף" ללא רירין כלל וכלל. ויש אומרים שיש קבלה שידיהם שרירין מסוימים אינם בכלל רירין אף לשיטת הבית יוסף עצמו.
נוסף על כל זה באופן כללי שוחטי הרה"ר הם אותם שוחטים ששוחטים גם לבד"צים
בקיצור - לא פשוט.
לא כתבתם איזה בד"צים אתם צורכים. ובכל אופן
נראה לי שאם כבר קניתם אז אפשר להשתמש.