מחזיק סכך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/15 23:55 יג בתשרי התשעו

שאלה

האם קרשים שמצאתי ברחוב שבעבר שמשו לבניה או כחלק מארון\מיטה מותרים על מנת להחזיק את הסכך ? (מלמעלה או מלמטה?)

האם חיזוק הסכך לשלד הסוכה (לדפנות או לקרש שעובר לרחוב הסוכה לתמוך בסכך) ע"י אזיקונים אסור או שרק לא לשבת מתחת?

חג שמח ותודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אסור לסכך בכלי שמקבל טומאה גם לא בחלקים של כלי שבור לכן חלקי ארון ומיטה פסולים לסכך.

לעניין קשירת הסכך באזיקונים: אם הסכך אינו יכול לעמוד ברוח מצויה, יש להימנע מלקשור את הסכך לסוכה בדברים שאינם ראויים לסיכוך, כגון אזיקונים מפלסטיק, חוטי ברזל וכדו'.
ג. הדרך הטובה ביותר לפתרון העניין היא לשים על הסכך (המחצלת) כמה קורות, כך שהסכך יוכל לעמוד ברוח מצויה, וכנגד רוח שאינה מצויה לקשור את הסכך באזיקונים.

מתוך
http://eretzhemdah.org/newsletterArticle.asp?lang=he