האם יתכן ויש סיכוי שישוע בן יוסף הוא המשיח?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/15 22:29 יג בתשרי התשעו

שאלה

שלום רב,

אני קראתי שהמשיח יתכן ומתגלה קודם בגלות דרך מעצמת על.

ישוע הנוצרי התגלה כשלוש מאות שנה לאחר מותו באימפריה הרומית שהתנזרה.

האם זה יכול להעיד כי ישוע בן יוסף הוא המשיח.

אומרים שהמשיח לא ימות, דמותו של ישו נשארה גם לאחר מותו.

יש הנהיג את האנושות באמצעות דמותו גם לאחר מותו , זה כאילו שהוא לא מת אלא הנהיג את העולם באמצות דמותו ודבריו גם לאחר מותו.

בברכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמונת ישראל לא מדברת על משיח שפועל לאחר מותו אלא על מנהיג שבחייו מביא גאולה לעם ישראל ולעולם - עיין בהלכות מלכים לרמב"ם. בסמוך לימות המשיח מגיעה גם תחיית המתים.

מאז תחילת הנצרות העולם עבר מאות ואלפי שנים של מלחמות, רוע וסבל נורא. אי אפשר לומר שאנחנו חיים בעולם של גאולה שלאחר ביאת המשיח.

אי אפשר לומר שמישהו 'מנהיג את האנושות'. האנושות עד היום מפוצלת מאוד, הנצרות אינה הדת הכי גדולה: יש אסלאם ועוד תרבויות ודתות אחרות של מליוני מליונים במזרח: בהודו סין ויפן.

המשיח אמור לגאול תחילה את עם ישראל. אלפיים השנים האחרונות היו גלות נוראה. רק בתקופה זו כשזכינו לשוב לארצנו ולהתקבץ בה יחדיו אפשר לומר שאלו ימות משיח ואתחלתא דגאולה.