הגנים הבאהיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/15 21:54 יג בתשרי התשעו

שאלה

שבוע טוב הרב שנה טובה וחתימה טובה, רציתי לדעת האם מותר לי ללכת לגנים הבאהיים? אבי אומר שאסור כי זה להתלהב ממה שהגויים עשו, האם מש לחוש לזה גם שם או שזה קשור רק לכנסיות? אודה לתשובתך המהירה. נ.ב. בפיוט לכה דודי מדוע מוזכרים דווקא פרץ וישי ולא אנשים אחרים או דוד בעצמו? תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשאלת הגנים הבהאיים:
בנו של הרב עובדיה יוסף פסק כי ביקור בגנים הבהאים בחיפה, כמוהו כעבודה זרה ולכן חל איסור על יהודים לבקר שם. הרב הספרדי של חיפה, הרב שלוש, הצטרף לקריאה

ועיין
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2047055