חטא יום לאחר יום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/15 16:02 יב בתשרי התשעו

שאלה

אני ביצעתי חטא יממה לאחר צאת יום הכיפורים.תוכן החטא אינו הנושא אלא העם העונש על החטא יהיה גדול יותר כיוון שהוא בוצע לאחר יום הסליחות או שעונשו יהיה כיאלו ביצעתי את החטא בכל יום רגיל אחר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הגיע זמן להתבגר ולא לעשות 'חשבונות' של עונשים.
הבעיה של החטא אינו העונש אלא התוצאה שלו: הוא מרחיק אותך מהקב"ה.
דוד המלך בקש שד' יעניש אותו ובלבד שידע שהחטא שוב לא רובץ עליו והוא יכול לדעת שהוא קרוב לקב"ה.

תחשוב במושגים של התרחקות והתקרבות לקב"ה, זו התוצאה האמתית של החטא.
תשאל את עצמך כמה החטא הזה - לאחר יום כיפור, מרחיק אותך מהקב"ה ומה אתה יכול לעשות כדי לשוב ולהתקרב אל ד'.