פגם הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/15 15:30 יב בתשרי התשעו

שאלה

אני בחור מהמגזר הדתי, כל חיי שמרתי מאוד מהוצאת זרע לבטלה מחמת חומרת העניין.

בחודשים האחרונה עברתי תקופה מאוד קשה מבחינה נפשית, והייתי מאוד תשוש נפשית וגופנית,

ובמהלך תקופה זו 'גיליתי' - לצערי את ההנאה במעשה אוננות ,שזה גרם לי לפורקן כל שהוא , ולצערי הרב מאז קרה לי מקרים רבים שהיה לי הרגשה וצורך גדול ובפעולה זו כדי לשחרר לחצים,

(ואציין, שהרגשה זו מגיעה גם בלי קשר למחשבות שליליות או אסורות) .

שאלתי בפי,מה העצה כדי לצאת מהמצב הזה, כי זה ממש מטריד אותי, כשאני מגיע למצב כזה אני ממש מתוסכל מרוב עצבים.תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העצה היא להתחזק בכל הדרכים האפשריות: לימוד תורה, תפילה, עשיית חסדים, התחזקות בכל מצווה אפשרית.

העצה היא לחפש ולמצוא בצורה מושכלת פורקן אחר למתחים שאתה מרגיש, כדי לשחרר לחצים: ספורט, יצירה, מוזיקה...

העצה המעשית היא להיכנס לתהליך - לא לצפות לפתרון ביום אחד אבל לדחות בשעות ובימים, ומפעם לפעם להגדיל את הטווח שאתה מצליח ליצור בין נפילה לנפילה...