איך בן אנוש יכול לקבל ''נפילת'' תורה מהשמים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/15 07:59 ח בתשרי התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בהמשך לשאלתי על הפתק מברסלב עם הצופן נ נח נחמ נחמן מאומן, אני מוכרח לשאול את השאלה המתבקשת מתוך תשובת הרב והיא, איך בן אנוש יכול לקבל או להאמין שתורה נפלה מן השמים?

אני שואל זאת לא מתוך קנטרנות חלילה אלא אלה דברים ששמעתי מחלק מאנשי ברסלב בעצמם שטוענים את הטיעון שיותר קל להאמין שירד פתק מהשמים מאשר להאמין שירד ספר שלם עם מליון חוקים ומשפטים מהשמים.

אשמח לשמוע את דעת הרב.

תודה וחתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה

בדיוק בשל כך אומרת התורה הקדושה "הנה אנכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עמך, וגם בך יאמינו לעולם".
לאמור: מעמד הר סיני נעשה ברוב עם, מול כל קהל עדת בני ישראל, ומכוח זה נקבע לדורות בנשמתנו כדבר שהתרחש.

האם זה דומה בכלל לטיעונים על הפתק ?
אדגיש רק כי אין לי עניין גדול לעסוק בפתק הזה, ואני רק עונה בשל העובדה ששאלת.

כל טוב