לימוד תורה יום שלם

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/09/15 00:04 ז בתשרי התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום,

כהקדמה, יש לציין כי השאלה לא על מנת להכעיס, אלא על מנת להבין ולברור את דרך האמת.

ידוע, כי בתקופת השבטים הקדושים היה הסכם יששכר וזבולון - כלומר זבולון הסכים וגילה דעתו לתמוך ביששכר שישב וילמד תורה.

בדורנו, למרות חשיבות העניין, יש חלק לא מבוטל מעם ישראל הקדושים שאינם מסכימים ואף מתנגדים וזועמים, בכך שעובר סכום לא מבוטל של כסף לאברכי כולל מתקציב המדינה (שבעצם מופרש ע"י האזרחים עצמם).

אפשר לומר, כי הבוחרים בבנימין נתניהו בממשלה הנוכחית, מינו אותו כשליח לחלוקת התקציבים, אמנם כמדומני רוב האוכלוסייה לא בחרה בו.

האם אין זה סוג של גזל מאותם אנשים שלא מסכימים לתקצוב החודשי לאברכי הכולל, אותם אלו שגם לא בחרו בבנימין נתניהו שהחליט בניגוד לדעתם המוחלטת למתן התקציב? הרי כמו שכתבתי ברישא, הדגש הוא על "הסכם יששכר וזבולון".

לכל הפחות, לענ"ד, יש לדון בסוגיה ולהביא ראיות לכאן או לכאן.

אשמח לתשובה מפורטת

בברכה ותודה מראש

תשובה

שלום לך

יסוד המשטר במדינת ישראל הוא כזה שכולם חייבים לשלם מיסים ובכספו של כל אזרח מתחלק לפי החלטות הכנסת בכל מיני דרכים.

[רוב הכסף של רוב אזרחי המדינה הולך למטרות שהם לא היו רוצים] זה נכון בכל מדינה ובכל משטר.

אני יודע שכמות הכסף שהולכת לדברים שאני מתנגד להם בכל תוקף גדולה עשרות מונים מכספי האברכים.
{"תרבות", תיאטרון, ספורט, מימון למחבלים ולאירגונים שלהם, מימון לאחזקתם בבתי הסוהר, בנית מתקנים למסתתנים במקום לירות בהם כמקובל במדינות המערב האחרות כמו אמריקה וכד´, נסיעות לחו"ל של ראשי המדינה, תקציבים לבתי ספר שתומכים במחבלים, משטרה שמגבה את החזקים וחזקה על חלשים, אירוח ובזבוז, ארוחות לא כשרות, חילולי שבת המוניים ועוד הרבה דברים}

בברכה דוד לוי